29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Найвищий чоловік на планеті Леонід Стадник потребує одягу, взуття та ліків

  • 14 грудня, 2010 22:32
Собівартість пари шкарпеток для найвищої людини світу - жителя Житомирської області Леоніда Стадника - складає 400 гривень. Він як інвалід І групи не може собі дозволити таку розкіш.
Проблемою для сім'ї Леоніда є і придбання для нього натільної білизни, одягу, ліків та взуття. На сьогоднішній день зріст велетня - 258 см, розмір взуття - 62.

На сьогоднішній сесії Житомирської облради депутат Борис Сметанюк звернувся із запитом про встановлення у 2011 році Леоніду Стаднику щомісячної грошової виплати для вирішення нагальних потреб.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук зауважив, що з цього питання потрібно приймати не разове, а системне рішення.

За словами Б. Сметанюка, зараз Чудновська районна рада і райдержадміністрація цим питанням займаються, проте їм потрібна підтримка області.

  - Разова допомога різного роду цій людині надавалася, але зараз він - інвалід І групи: інтенсивно втрачає зір. Крім того, його мати і сестра також інваліди. Тобто матеріальне становище сім'ї досить напружене, - зазначив депутат.

ДОВІДКА:
Леонід Стадник проживає в Чуднівському районі Житомирщини. Свого часу він закінчив з відзнакою Житомирський сільськогосподарський інститут за фахом ветлікар.
Поліський велетень - найвища людина на планеті, однак він не занесений до Книги рекордів Гіннеса. Леонід сам відмовився брати участь у процедурі вимірювання росту.
Поділитись

Новини по темі: