28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Дебой похвалився новими житомирськими трамваями і обіцяє нові тролейбуси. ФОТО

Дебой похвалився новими житомирськими трамваями і обіцяє нові тролейбуси. ФОТО

  • 14 грудня, 2010 11:37
Вчора, в понеділок 13 грудня, працівники Житомирського ТТУ займалися розвантаженням трамваїв, які прибули до Житомира з міста Вінниці.

Як повідомляє «Журналу Житомира» управління у зв'язках з громадськістю міської ради, за словами начальника Житомирського ТТУ Віктора Зубрицького, один трамвай обійшовся Житомиру в середньому в 220 тис. грн.

 - Це вузькоколійні трамваї чеського виробництва. Вони знаходяться в хорошому технічному стані. Безшумні, модернізовані, на 30% менше використовують електроенергії. Такі трамваї можуть працювати 10 років без ремонту, - охарактеризував технічний стан вагонів В. Зубрицький.

За словами Володимира Дебоя, купівля у Вінниці старих трамваїв стала можлива завдяки зусиллям керівництва міста та області. Мер від усієї душі подякував голові ОДА Сергію Рижуку за допомогу у вирішенні даного питання.

 - "Ідея модернізації Житомирського ТТУ виникла давно, проте до цього ми підходили системно. Треба створювати матеріально-технічну базу підприємства, поліпшувати якість обслуговування житомирян", - зазначив міський голова В. Дебой.

Володимир Михайлович також зазначив: «У планах - повернення коштів, які заборгував Львів у вигляді тролейбусів. Є перспективна домовленість з Києвом про закупівлю тролейбусів після того, як столиця за програмою «Євро 2012» отримає нові тролейбуси. Також будемо шукати інші шляхи оновлення матеріально-технічної бази підприємства».

Всі вінницькі вагони пройшли передпродажну підготовку: було проведено ремонт, заміна зношених деталей, оновлено зовнішнє фарбування та внутрішні оздоблювальні покриття.

Житомирський трамвай
Нові житомирські трамваї
Мер Житомира
Поділитись

Новини по темі: