16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Володимир Дебой вважає що в Житомирі потрібно піднімати тарифи на воду

Володимир Дебой вважає що в Житомирі потрібно піднімати тарифи на воду

  • 13 грудня, 2010 19:44
Мер Житомира Володимир Дебой впевнений у необхідності підвищення тарифів на послуги водо- і теплопостачання.

«Ніхто з житомирян не знає, що 10 літрів води, яка подається на будь-який поверх будинків у Житомирі коштують 2 копійки. Кого я не питаю, скільки б ви заплатили за відро води, найменша сума була 5 гривень, хтось казав - 10 гривень, тому що люди відчувають і знають її реальну вартість .... Рейтингова таблиця, де зібрані 28 адміністративних одиниць, свідчить, що Житомир - четвертий знизу. Ми маємо одну з найнижчих цін на водопостачання та водовідведення», - заявив міський голова.

Володимир Дебой пояснив, що протягом останнього року не піднімались тарифи, при цьому зростала вартість електроенергії, яка складає 30% тарифу на воду: «У структурі заборгованості за водопостачання - 13,6 млн гривень - це борги населення. Таким чином, підприємство доведено до збиткового стану і не може навіть, зібравши 100% оплати розрахуватися за електроенергію».

Житомирський міський голова впевнений, що це результат популістської політики попередньої влади міста.

Мер заявив, що необхідно провести громадські слухання і пояснити, що «відро води має коштувати не 2, а 2,5 копійки, то тоді люди мене зрозуміють, для родини це буде 10 або 15 гривень додатково на місяць, але ми повинні розуміти, що це реальні витрати і ми не повинні навколо них спекулювати».

Він уточнив, що рішення про підвищення тарифів приймає НКРЕ (Національна комісія регулювання електроенергетики) за розрахунками, які представляють підприємства та місцева влада.

«Ті люди, які сьогодні, пенсіонери або легально працюють, вони абсолютно захищені і для них невелике підвищення тарифів не буде мати такого впливу, що хочуть показати політики», - заявив мер.

Також мер повідомив, що влада «буде робити все, щоб тепло було в будинках житомирян». При цьому він зазначив, що за останній рік ціна газу зросла на 50%, а тариф не змінився. Різниця не буде компенсована з бюджету держави, оскільки це не закладено в законодавстві.

«Підприємство-монополіст, яке має бути прибутковим, а ми робимо штучно збитковим. Я звернувся на урядовому рівні і сказав, якщо йде мова, про бажання приватизувати ці підприємства, просто десь стоїть така державна мета, то потрібно чесно сказати про це, нам, людям і не знущатися, не робити штучного обмеження газу, ... і не створювати таку складну ситуацію в місті »..., - заявив Дебой.

Він підкреслив, що аналогічна ситуація і в інших містах: «Я буду ставити це питання перед Кабінетом міністрів ...»
Поділитись

Новини по темі: