20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У житомирській колонії № 4 відбувають покарання іноземці з 55 країн

  • 13 грудня, 2010 19:34
В установах виконання покарань України, а якщо простіше - колоніях і тюрмах, на сьогоднішній день відбувають різні строки понад 2,3 тисячі іноземців з близького і далекого зарубіжжя. Якщо зробити невеликий екскурс в 2000 рік, то на той період «на відсидку» вищевказаного контингенту було більше - 3,2 тисячі осіб.

І це, до речі, не може не радувати, тому дана категорія засуджених практично нічим не відрізняється від наших «рідних» злочинців. Вони такі ж вбивці, шахраї та злодії. Серед них є навіть іноземці, засуджені до довічного ув'язнення за неодноразові вбивства. Це громадяни далекого Китаю та Йорданії.

Найбільш «популярною» в іноземних зеків вважається «четвірка» - Житомирська колонія № 4. Сюди їх за рішенням суду, в основному і відправляють.

Зараз в житомирській колонії відбувають покарання 55 з 84 представників далекого зарубіжжя. Тут «тягнуть» свої терміни поляки, серби, словаки, албанці. Але є й представники, так би мовити, далекого-далекого зарубіжжя - громадяни Пакистану та В'єтнаму.

Ну а невелика частина в'язнів - іноземців розкидані по колоніям інших областей - Київської та Вінницької.

Якщо стаття не пожиттєва, то ув'язнені іноземці також працюють на виробництвах, як і українці. В основному виробництво на зонах не з легких, тому їм доводиться займатися виготовленням тротуарної плитки, кам'яних блоків, меблів, токарних виробів.
Поділитись

Новини по темі: