20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі другий день бастують трамваї і тролейбуси

  • 17 червня, 2009 15:52
Розпочатий16 червня страйк співробітників комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» продовжується. 17 червня трамваї і тролейбуси залишилися в депо.

Городян розвозять на роботу і у справах маршруту, в час пік вони від'їжджають від зупинок «забиті під зав'язку».

Як повідомив заступник мера Житомира Ігор Гундич, переговори страйкарів з властями вчора і сьогодні до позитивних результатів не привели. Вчорашнім рішенням виконкому Житомирської міськради місто виділило з бюджету 1,2 мільйона гривень. Направлено також клопотання в облдержадміністрацію з проханням про виділення ще 2 мільйонів з обласного бюджету, оскільки місто не в змозі виділити з бюджету відразу всю суму борга - більше 5 мільйонів.

По словах Гундича, сьогодні готується поїздка представників міських властей в Кабінет Міністрів. «Якщо Кабмін не прискорить виділення субвенції, заплановану на 4 квартал, а це близько 6 мільйонів, я не знаю, що робити, ситуація безвихідна», - сказав Гундич.

Тим часом, за словами заступника мера, страйкуючі зажадали виплати всієї заборгованості, включивши у вимоги і борг по зарплаті за травень.

Як розповіли співробітники ТТУ, середня заборгованість по зарплаті з лютого по теперішній час у водіїв складає 5-6 тис. гривень, у кондукторів, слюсарів і робочих техслужб близько 4 тис.

Страйкуючі заявили, що вони готові до 3-денного страйку.
По словах Гундича, до боргів по зарплаті привело нерівномірне надходження субвенцій з держбюджету і велика кількість невиправданих пільговиків. За його словами, пільгами користуються 34 категорії населення.
Поділитись

Новини по темі: