19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Сьогодні Лобода виступить в другому півфіналі Євробачення. ФОТО

Сьогодні Лобода виступить в другому півфіналі Євробачення. ФОТО

  • 14 травня, 2009 16:59
Сьогодні в четвер, 14 травня в СК Олімпійський відбудеться Другий півфінал Евробачення-2009, на якому стануть відомі останні 10 фіналістів конкурсу. Про це «Журнал Житомира» повідомили організатори музичного змагання.

Свої номери представлять учасники з 19 країн.

Відкриють концерт представники Хорватії, і далі по порядку виступлять артисти з Ірландії, Латвії, Сербії, Польщі, Норвегії, Кіпру, Словаччини, Данії, Словенії, Угорщини, Азербайджану, Греції, Литви, Молдови, Албанії, України, Естонії і Нідерландів.

Крім виступів самих конкурсантів, оголошувати яких будуть ведучі Наталія Водянова і Андрій Малахов, організатори Евробачення-2009 підготували для другого півфіналу шоу, в основу якого лягла жартівлива інтерпретація стереотипів про Росію серед представників країн Європи.

За новими правилами голосування на Євробаченні, введених цього року, останню десятку фіналістів з 19 конкурсантів другого півфіналу виберуть глядачі і члени професійного жюрі на чолі з російським співаком і продюсером Філіппом Кіркоровим.

Шляхом sms-повідомлень і дзвінків глядачі визначать дев'ять фіналістів, а жюрі вибере десятого претендента на перемогу на Евробаченні-2009.

Всього в конкурсі беруть участь 42 країни, і після закінчення другого півфіналу стануть відомі всі 25 фіналістів Евробачення-2009, серед яких Росія і країни "Великої четвірки" - Англія, Франція, Німеччина і Іспанія, автоматично допущені до участі у вирішальному концерті конкурсу.

Перший півфінал відбувся в ніч з вівторка на середу. По його підсумках у фінал Євробачення - 09 вийшли представники Туреччини, Швеції, Ізраїлю, Португалії, Мальти, Фінляндії, Боснії і Герцеговини, Румунії, Вірменії і Ісландії.

Світлана Лобода виступить під номером 17.

Під час другого півфіналу українці мають право голосувати за улюбленого виконавця.


















Поділитись

Новини по темі: