19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • В Житомирській області розібрали військову частину на будматеріали. Фото

В Житомирській області розібрали військову частину на будматеріали. Фото

  • 6 квітня, 2009 10:39
Як отримати безкоштовні будматеріали вже давно зрозуміли жителі райцентру Бердичів (Житомирська обл.). Вони по цеглинці розібрали колишні казарми військової частини. Від споруд вже залишилися тільки стіни.
 
Як повідомляють «Журнал Житомира» в прес-службі МНС, уламки дерев'яного перекриття і розбиті вікна можуть впасти на голову будь-якої хвилини.
 
За "безкоштовними" будматеріалами ходять і дорослі, і діти, говорять місцеві жителі. Працюють групами і в основному увечері. Сюди часто приїжджають на вантажівках. Бо на якісну радянську цеглу великий попит.
 
- Я приїхав сюди в 52-му році. Було таке, як зараз. Але це ж було після війни! Хай би на квартири людям віддали, - розповідає пенсіонер Борис Дмитрович.
 
Під квартири казарми не годилися - говорять в міськвиконкомі - між поверхами дерев'яне перекриття. Обидві будівлі рішенням сесії міськради продали київському підприємству. Отже, саме воно відповідає за збереження майна, говорить заступник міського голови Сергій Онофрійчук. Але покупцеві до казарм справи немає. Він заплатив тільки частину грошей і зник.
 
- Є рішення Верховного суду, щоб власник розрахувався. Арештовані його рахунки. Є відповідне розпорядження виконавчої служби, вона і займається стягненням боргу, - говорить заст. Бердичівського міськголови Сергій Онофрійчук.
Подивитися на розвалені казарми виїжджала комісія з надзвичайних ситуацій міськвиконкому. До біди недалеко, вважає Віктор Рябушко.
 
- Ми звернулися в органи МВС, щоб вони допомогли запобігти біді і організували тут патрулювання, - заявив Віктор Рябушко, начальник відділу по надзвичайних
ситуаціях в м. Бердичеві.
 
На цеглу залишилося розібрати тільки зовнішні стіни. Тому, якщо міліція впіймає жителів на гарячому, доведеться відповідати за крадіжку.
 















Поділитись

Новини по темі: