29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • В Житомирі проведено утилізацію контрафактних дисків, шкарпеток та кави. Фото

В Житомирі проведено утилізацію контрафактних дисків, шкарпеток та кави. Фото

  • 19 лютого, 2009 21:55
В понеділок 16 лютого в Житомирі було проведено чергову утилізацію контрафактної та фальсифікованої продукції, вилученої працівниками служби боротьби з економічною злочинністю на території Житомирської області за приблизними підрахунками на загальну суму понад 150 тисяч гривень.

Як повідомляє «Журналу Житомира» Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області, таке дійство проводиться систематично після прийняття судом відповідного рішення і обов’язково у присутності комісії, до складу якої входять як працівники УДСБЕЗ так і представники державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції, а також державної податкової інспекції Житомира.

Цього разу до переліку продукції, що підлягала знищенню, входили не лише уже традиційні аудіокасети, CD та DVD-диски, вилучені у різних точках їх реалізації, але й косметика, продукти харчування та легкої промисловості.

За словами начальника відділу по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Анатолія Корчемлюка, при уважному ознайомленні із товарами ознаки підробки відразу кидаються в очі. Наприклад, чоловічі шкарпетки з етикеткою «Легка хода», однак на ній відсутні штрих-код та будь-які дані про виробника. Тобто спритні ділки використовують відомий житомирський бренд заради власної наживи, чим завдають справжнім власникам торгової марки значних збитків.

Аналогічна ситуація із кавою «Якобз». Представлена продукція розфасована в упаковку, яка взагалі не використовується оригінальними виробниками.

Будьте уважні і купуючи лікувальні чаї. Утилізації були піддані напої в асортименті, що нібито мають профілактичні властивості, проте насправді їх виробники вдалися до того ж прийому – використання чужого торгового імені.

Загалом упродовж минулого року на території Житомирщини викрили 6 підпільних виробництв, з них 5 підпільні цехи з тиражування примірників аудіовізуальних творів і фонограм та ще 1 – з виготовлення фальсифікованої продукції.

Складено 105 протоколів про адміністративні правопорушення в сфері інтелектуальної власності, порушено 21 кримінальну справу за реалізацію контрафактних примірників та порушення законодавства про авторське та суміжні права.

З незаконного обігу загалом вилучено контрафактної та фальсифікованої продукції на суму понад півмільйона гривень.

































Поділитись

Новини по темі: