26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Підприємство Житомиртранспорт оштрафоване на 20 тис. грн.

  • 17 лютого, 2009 12:41
Житомирське відділення АМКУ оштрафувало КП «Житомиртранспорт» на 20 000 грн. та зобов’язало виконком Житомирської міської ради припинити порушення конкуренційного законодавства. Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба АМКУ.

Так, відділенням проведено дослідження ринку послуг з підготовки документів на конкурс по визначенню перевізників на право здійснення пасажирських перевезень в м. Житомирі. Таким правом організатора проведення конкурсів виконком Житомирської міської ради визначив КП «Житомиртранспорт».

КП «Житомиртранспорт» безпідставно стягувало з претендентів плату за участь у конкурсі, яка перевищує розмір 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, встановлений Порядком проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженим постановою КМУ від 29.01.2003 № 139, із змінами, який діяв до 20.12.2008 року. Тобто, плата за участь у конкурсі стягується підприємством з претендентів окремо за кожен графік виставленого на конкурс маршруту, в той час як конкурсний комітет на засіданнях по визначенню перевізників на право здійснення пасажирських перевезень в м. Житомирі не розглядає окремо графік визначеного маршруту, а розглядає маршрут в цілому. Крім того, підприємство не підтвердило обґрунтованість витрат на підготовку матеріалів та проведення конкурсу на перевезення пасажирів.

Також відділенням визнано дії виконавчого комітету Житомирської міської ради, які полягають у не здісненні контролю за порядком стягнення КП «Житомиртранспорт» плати з претендентів за участь у конкурсі порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що створило умови для підприємства для вчинення порушень конкуренційного законодавства та зобов’язало припинити дані порушення.
Поділитись

Новини по темі: