29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • З 11 лютого, маршрутки Житомира не вийдуть в рейс - Юрій Дорохов

З 11 лютого, маршрутки Житомира не вийдуть в рейс - Юрій Дорохов

  • 9 лютого, 2009 17:20
6 лютого, біля приміщення Житомирської міської ради зібралося близько 10 маршрутних автобусів. Підставою для цього стала можлива зміна звичного для перевізників маршруту руху.

Учасниками акції стали водії 58-го та 29-го маршрутів. Коли маршрут №58 просто поїде найближчим часом новою дорогою, то маршрут №29 взагалі мають намір скоротити як непотрібний, говорять перевізники-учасники протесту.

– Нас не попередили заздалегідь, не узгодили зміну руху з нами, – говорять водії. До водіїв маршрутного таксі вийшов начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Степаницький. На вимоги перевізників він не пристав. Адже з понеділка, за його словами, маршрутки все-таки підуть новими для них, ще не “протоптаними” шляхами. У відповідь страйкуючі заявили, що якщо з понеділка нічого не зміниться, акція протесту спалахне з новим обширним обсягом.

В зв’язку зі скороченням маршруту №29 як мінімум 25 чоловік мають лишитися без роботи. “До нас звертаються наші клієнти з листами. Студенти, інваліди, лікарі – близько 1500 осіб звернулися до нас із проханням не міняти руху”, – зазначає один із водіїв маршрутки №58.

Як прокоментував нам ситуацію голова Асоціації перевізників області Юрій Дорохов, якщо влада міста не прислухається до вимог перевізників і пасажирів, з середи, 11 лютого, маршрутні таксі просто перестануть виходити в рейс.

Нагадаємо, що наприкінці 2008 року сесія Житомирської міської ради прийняла рішення про те, що з 15 січня 2009 року маршрутні таксі, які йдуть через центр міста, йтимуть в об’їзд, пише Олександр Голодецький, газета 20 хвилин

Поділитись

Новини по темі: