25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Гундич: в центрі Житомира відреставруємо фонтан, зробимо сквер. ФОТО

Гундич: в центрі Житомира відреставруємо фонтан, зробимо сквер. ФОТО

  • 15 січня, 2009 17:36
Ігор Гундич розповів про успіхи влади у минулому році, та пояснив як у наступному криза вплине на розвиток Житомира, а також про освітлення вулиць, дороги, тротуари і стратегічний план Житомира.

 - Усе, що робилося, є важливим й актуальним. Зробили благоустрій вулиці Московської - показали городянам як вона суперово може виглядати, якщо навести лад. До речі, багато хто не вірив, що можливо. Зробили важливий крок в освітленні вулиць міста. І люди це побачили. Почали - навіть сказав би - проексперементували - із впровадженням одностороннього руху. Після того як зробили рух в один бік на ділянці вулиці Перемоги, то навіть скептики переконалися, що за цим перспектива. У принципі в кожному напрямку діяльності є здобутки. Більше ста дахів капітально відремонтували. Добудовуємо міську дитячу лікарню на вулиці Шевченка 2. Для цього виділили з бюджету 2,5 млн грн.

Відремонтували дорожне покриття на вулицях Короленка, 1-го Травня, Леваневського, Старовільській, Котовського, Щорса, Мануїльського та багато інших. До речі, поставили за мету щороку асфальтувати грунтові дороги. Уже зробили вулиці Саєнка і Коростишівську. У 2009 мабуть буде черга вулиці Червоноармійської або Козацької. Хоча це дороге задоволення - треба розробляти проектну документацію, робити так звану зливову каналізацію тощо.

- Розглядаємо пропозицію щодо створення під вулицею Московською підземного комплексу. Сподіваємося, що за рахунок спонсорів нам вдасться зробити не лише підземний пішохідний перехід, а й благоустрій цієї вулиці з усіх боків. Загалом ми бачимо, що у місті тротуари не у належному стані, але благоустрій це дуже дороге задоволення - міліони гривень.

Благоустрій вулиці Михайлівської поки що відкладемо. У 2009 році хочемо подарувати городянам ще одну гарно облаштовану ділянку на майдані Соборному. Відновимо фонтан, зробимо сквер. Плануємо поставити там памятний знак на честь 1125-ої річниці з дня заснування Житомира.

У наступному році сподіваюся завершимо з освітленням і воно буде на всіх вулицях міста. Погано, що у 2008 році не вдалося завершити приватизацію готелю «Житомир». Частину виручених коштів хочемо спрямувати навести лад на тротуарах, на прибудинкових територіях семи ЖЕКів, відремонтувати там мережі.

Однак, ще раз зауважу - у 2009-ому можливо вдасться зробити менше, ніж плануємо, оскільки ми маємо підтримати найменш захищених житомирян у часи кризи.




Житомир, площа Леніна, міський "цветной" фонтан. 1985 рік



Макет реставрації світломузикального фонтану
на площі Соборній (Леніна) в Житомирі.

Поділитись

Новини по темі: