27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В супермаркетах Житомира грубо порушуються права споживачів

  • 13 січня, 2009 14:13
Працівники Житомирського Управління захисту прав споживачів здійснили упродовж минулого року понад 300 перевірок підприємств торгівлі, що реалізують продукти в Житомирський області.

Результатом їх роботи стали 353 виявлених порушення чинного законодавства. Ситуацію на продовольчому ринку нашого регіону головний спеціаліст Управління Лариса Доценко проаналізувала так:

«Майже в кожному третьому випадку було встановлено таке порушення як обрахунок покупців. Майже кожний четвертий з перевірених суб’єктів господарювання реалізував товари, термін придатності яких минув. 70 суб’єктів не мали на продукцію документів про її якість та безпеку. І у 90% випадків продукти харчування не містили необхідного маркування - виробника, дату виготовлення, термін придатності. Це є грубе порушення. Останнє порушення стосується супермаркетів».

Ще одне значне порушення, які виявили фахівці Управління на продовольчому ринку Житомирщини, стосується відсутності інформації про імпортера-виробника.

Економічні санкції, застосовані працівниками Управління до підприємців-порушників у сфері реалізації продовольчих товарів, у минулому році сягнули 300 тисяч гривень, передає радіо "Житомирська хвиля".
Поділитись

Новини по темі: