19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Молодий чоловік намагався продати в Житомирі 50 стаканів макової соломки. ФОТО

Молодий чоловік намагався продати в Житомирі 50 стаканів макової соломки. ФОТО

  • 9 січня, 2009 15:36
29 грудня в Житомирі в районі Крошні працівники міліції затримали молодика, у спортивній сумці якого знаходилось п’ять поліетиленових пакетів з висушеною подрібненою рослинною сумішшю – маковою соломкою.

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомила Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС Украіни в Житомирський області.

26-річний житель Овруцького району розповів правоохоронцям, що привіз нарковмісний товар задля збуту в Житомирі. Нібито хтось зі знайомих попросив його реалізувати зілля напередодні новорічних свят.

Макова соломка була акуратно розфасована у пакети, в кожен з яких було вміщено по 10 стаканів наркотичного зілля. За словами затриманого, він мав продати наркотики за ціною по 100-110 гривень за 1 стакан. Не важко підрахувати, що додому затриманий мав повернутися з кругленькою сумою – 5-5,5 тисяч гривень.

Проте наркокур’єру не пощастило.

Доки він чекав покупця товару, на зустріч йому з’явилися працівники міліції. Як стверджує молодий чоловік, йому було відомо про протиправність вчинених ним дій, але потреба у грошах штовхнула його на злочин.

– У правоохоронців є усі підстави вважати, що затриманий в Житомирі наркокур’єр – це лише вершина айсбергу, - відзначає начальник відділу зв’язків з громадськістю Валерій Фільо. – Молодик входить до злочинної групи, яка займається збутом наркотичних засобів на території Житомирської області.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу. А працівники міліції вживають заходів щодо встановлення осіб усіх фігурантів, причетних до злочинного угрупування, та безпосереднього їх затримання.

За словами начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Сергія Дзюбенка, упродовж минулого року правоохоронцями вилучено 485 кілограмів наркотиків, з яких 273 кг – маріхуани та 205 кг макової соломки.

У минулому році зафіксовано 1355 наркозлочинів, за якими порушено близько 1200 кримінальних справ. З них 400 – за фактами збуту наркотичної сировини.








Поділитись

Новини по темі: