19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • В Житомирський області на скоєння злочину чоловіка штовхнуло безробіття

В Житомирський області на скоєння злочину чоловіка штовхнуло безробіття

  • 12 грудня, 2008 15:27
Повідомлення про скоєння крадіжки з офісного приміщення одного з підприємств у м.Бердичеві надійшло до міськвідділу міліції вранці 2-го грудня. З кабінету керівника цього підприємства було викрадено музичний центр та кошти в декілька тисяч гривень.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група Бердичівського міськвідділу. Правоохоронці провели ретельний огляд офісних приміщень, під час якого було вилучено сліди пальців рук, що могли належати злодієві. Подальші сили оперативників були зосереджені на встановленні особи можливого зловмисника.

За словами начальника Бердичівського МВ УМВС Юрія Олефіра, працівники міліції відпрацьовували декілька версій. Серед них домінувала версія про причетність до скоєння крадіжки особи, що неодноразово побувала на підприємстві. На ці здогадки вказували такі обставини, за яких людина непомітно потрапляє на територію підприємства й так само непомітно зникає звідти, а також має непогане уявлення, яким чином можна потрапити до офісних приміщень. Згодом основна версія правоохоронців знайшла своє об’єктивне підтвердження.

10 грудня оперативники карного розшуку затримали раніше засудженого 34-річного жителя райцентру, обґрунтовано підозрюючи його у вчиненні злочину. Під час проведення обшуків за місцем його проживання працівники міліції виявили більшу частину з викраденого.

За словами затриманого чоловіка, він тривалий час працював на підприємстві, з якого скоїв крадіжку. Тепер вже минуло більше року з того часу, як він став безробітним. До вчинення злочину його спонукала безвихідь, адже влаштуватися на гідну роботу не мав можливості. А ще йому дуже кортіло подарувати своєму синові такий бажаний комп’ютер. Проте на свою мізерну пенсію купувати подібні подарунки чоловік аж ніяк не міг. Відтак, вирішив заробити грошей іншим шляхом, який виявився для нього фатальним.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 185 (Крадіжка з проникненням в приміщення) Кримінального кодексу України. Чинним законодавством вчинення подібних дій карається позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Остаточне рішення у цій справі винесе суд.

Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області
Поділитись

Новини по темі: