27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

16-річна дівчина із Житомира організувала справжню банду

  • 9 грудня, 2008 12:54

Злочинна група займалася грабунком будинків. Щоправда, встигли обікрасти тільки дві хати.

За жертв собі обирали літніх господинь, які не могли опиратися їхнім діянням.

Брусилівкою прокотилася хвиля зухвалих пограбувань. До будинку 75-річної бабусі вдерлися невідомі. Хтось заліз через вікно і відчинив іншим двері.

Старенька почула і, хоч ледве пересувалася, вийшла дізнатися, що відбувається. Здивуванню не було меж – у її хаті нишпорили молоденькі дівчата, які почали нещадно осипати її погрозами та образами.

Жінці було, що втрачати, – з кількох пенсій вона накопила дві тисячі гривень – великі гроші для маленького села.

Злодійки схованку знайшли - під подушкою літньої господарки, та й накивали п’ятами з місця злочину.

Валентина Іванівна, сусідка постраждалої: «Каже - мені затуляли рота, щоб я не кричала, і одна одній казали – затуляй рота, щоб не кричали. Були в неї подряпини на щоці. Ну, каже, в хаті перевернули до гори ногами і забрали гроші».

Заспокоювати стареньку прийнялася сусідка. Разом викликали міліцію. Приїхавши на місце події, правоохоронці здивувалися – за тиждень вже другий схожий злочин. За два дня до цього пограбували 84-річну пенсіонерку.

Затримана: «Мій брат витягнув два вікна. Наташа вилізла, відкрила нам двері. Потім ми всі кинулися шукати гроші. Найшли при бабі тільки 5 гривень, плюс ще під скатертиною, ще 20 гривень, в тумбочці – 4-ри».

За 29 гривень улову крадійки з бабусею обійшлися ще гірше – їй мотузками зв’язали руки. Після пограбування і не подумали їх розв’язати.

Пішли, прихопивши із собою плитку, м’ясорубку, кавомолку, каструлі, із їстівного – варення.

Сергій Цівончук, керівник Брусилівського РВ УМВС України в Житомирській області: «В ході оперативно-розшукових заходів було встановлено та затримано даних громадян, яких було доставлено у Брусиловський райвідділ. На даний час проводяться слідчі дії».

Слідчі з’ясували – ініціатором пограбувань була 16-річна дівчина. Вона організувала щось на зразок злочинного угруповання. Туди увійшли на рік від неї старший брат та дві сусідки – 32-х та 17-ти років. Причому, найдоросліша жінка неповнолітніх від злочинів зовсім не відмовляла. Навпаки – брала активну участь в організації нападів.

Ірина Михайлівна, сусідка підозрюваних: «Щас п’янки, розгільдяйство, роботи немає, вони шляються, де хочуть. Вот так подивились, надивились, понравилось та пішло-поїхало».

До будинку злочинців правоохоронці навідались зненацька. Усі неповнолітні крадії були вдома. Вони саме повернулися із міста, де витрачали поцуплені гроші. Утім і на міліціянтів чекав сюрприз.

Руслан Новаківський, керівник СДІМ Брусилівського РВ УМВС України в Житомирській області: «Під час проведення оперативно-розшукових заходів, а також під час огляду домоволодіння, горища, під час огляду автомобіля, було виявлено коренорослини, схожі на коноплі. Також в сидінні автомобіля була виявлена подрібнена маса суха».

Знайдене зілля направили на дослідження. 4-ри кілограми коноплі, що зберігали в будинку, можуть значно додати років за ґратами. Поки затриманим інкримінують грабіж. За це їм світить щонайменше чотири роки в’язниці. //Олена Ткаченко, Анатолій Талько, НТН

Поділитись

Новини по темі: