29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міркування житомирян на виставці «Майбутнє Житомира». ФОТО

Міркування житомирян на виставці «Майбутнє Житомира». ФОТО

  • 7 грудня, 2008 20:23
Зацікавлені обличчя житомирян та їхні міркування в голос можна було побачити і почути на виставці «Майбутнє Житомира».

Розроблені проекти захоплюють красою і сучасним стилем. Все добре, якби грошей вистачало. І посадовці, і люди твердять одне – економічна криза. А починати втілювати дорогі проекти треба вже зараз.

Андрій Виноградський – депутат міської ради:-«проект Корольова, на мою первую скидку, это надо не менше 100-150 млн долларов»

Керівник області Юрій Забела погоджується, що обличчя міста необхідно змінювати. Тим більше розширяти вулиці. Адже затори на дорогах Житомира у години пік вже дають про себе знати.

Юрій Забела – голова облдержадміністрації:-«якщо подивитися на ці перспективні плани, то тут не йде мова у мільйонах, а в мільярдах гривень.»

Переважна частина проектів інвестиційні. Більшість з них можуть осилити лише компанії з зарубіжним капіталом. Втім, нестабільність в країні аж ніяк не сприяє масовому залученню іноземних інвесторів. Хоча проекти перспективні, красиві і оптимістичні.

Анатолій Каленський – заступник міського голови:
-«інвестори над цим працюють, місцева влада працює. І я думаю, місто змінить своє лице буквально через років 5 буде зовсім інше красиве європейське місто.»

Незалежно від бажань всі, починаючи від можновладців до звичайних людей, повинні займатися економікою. Депутат міської ради Ольга Пашко припускає, що у ситуації, що склалася, лише 80% наміченого можна втілити в реальність. Втім, проект розрахований до 2017 року і час ще є – говорять представники влади.


 




 


Поділитись

Новини по темі: