25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Інституті філології та журналістики заохочують іменними стипендіями

  • 11 листопада, 2008 9:56
В Інституті філології та журналістики Житомирського державного університету імені І. Франка заохочують іменними стипендіями вивчення й української мови, й російської, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Як зазначив директор інституту Віктор Мосієнко, ці стипендії, відповідно до положення, може отримати студент старшого курсу, який складає мінімум три екзаменаційні сесії відмінно. Крім того, має особливі успіхи у науковій діяльності. Зокрема, у відборі претендентів на стипендію імені Олега Ольжича Житомирської обласної ради, яка була заснована минулого року, переможницями стали Тетяна Сушкевич і Людмила Ярмолюк. Ці стипендії, що були призначені за особливі успіхи у вивченні української літератури та творчості талановитого земляка, вручив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

На стипендію за досягнуті успіхи у вивченні слов'янських мов та літератур номінанта представили кафедра слов'янських та германських мов і кафедра теорії та історії світової літератури. Її від фундатора Лесі Дорош-Мірошникової отримала п'ятикурсниця Яна Пахолко. Дівчина вже три роки поспіль веде науково-дослідну роботу в галузі вивчення прагматичності стилістичних аспектів російської мови на матеріалі заголовків художніх та публіцистичних творів, має друковані праці, які висвітлюють її діяльність. Яна Пахолко неодноразово була учасницею всеукраїнських студентських олімпіад. Студентка володіє чотирма мовами - українською, російською, англійською та чеською.

Кандидатуру претендента на стипендію імені популярного радіожурналіста Василя Остапчука назвала кафедра основ редагування та журналістики. За особливі успіхи у вивченні предметів журналістського циклу це заохочення отримала студентка 4 курсу Наталка Кузьо.

За ініціативи Житомирського міського голови відзначено трьох студенток, які навчаються коштом фізичних осіб і також мають великі успіхи у навчанні і культурно-громадській роботі вишу. Стипендії дівчатам вручила міський голова Віра Шелудченко.
Поділитись

Новини по темі: