20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Урочистості з нагоди 90-річчя Незалежності Польщі відбулися в Житомирі.

Урочистості з нагоди 90-річчя Незалежності Польщі відбулися в Житомирі.

  • 10 листопада, 2008 13:41
Урочистості з нагоди 90-річчя Незалежності Республіки Польща відбулися в Житомирі, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

У приміщенні обласної філармонії, яку старожили називають першим польським театром, зібралися активні діячі польської громади області, представники обласної та міської влади, духовенство, науковці, краєзнавці, студентська та учнівська молодь, гості з-за кордону.

Від імені Житомирської обласної державної адміністрації присутніх зі святом привітала заступник начальника управління по зв'язках з громадськістю Світлана Сластухіна. Вона зазначила, що сьогодні Житомирщина має польськомовні друковані видання, на обласному телебаченні - програму "Польське слово", у декількох загальноосвітніх школах обласного центру відкрито польські класи. Діти, які мають польське походження, оздоровлюються, відпочивають і навчаються на території своєї історичної батьківщини. Популяризують українську культуру в Польщі, а на теренах Житомирщини розвивають польську - відомі не лише в області, але й добре знані за кордоном такі польські народні колективи, як співочий гурт "Поліські соколи", хореографічні ансамблі "Короліски" та "Первьоснки", дитячий вокальний ансамбль "Дзвонечки".

У святкуванні знаменної дати взяв участь Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Томаш Янік. Він зокрема підкреслив, що вітчизна і патріотичний дух є частиною серця кожного поляка, всіх поляків, незалежно від того, де вони проживають - у Польщі чи в будь-якій країні світу. "Вітчизну кожен з нас носить у своєму серці", - зазначив дипломат.

У святковому концерті взяли участь діячі культури і мистецтв області та аматорські колективи й виконавці.
Поділитись

Новини по темі: