29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Маршрутки Житомира потібно пустити іншими вулицями міста - Забела

Маршрутки Житомира потібно пустити іншими вулицями міста - Забела

  • 8 листопада, 2008 11:02
Юрій Забела переконаний: якщо маршрутну розв’язку по місту не вирішити сьогодні, умовно «завтра» ми втратимо ТТУ. Про це голова обласної державної адміністрації заявив на міжвідомчій нараді при прокуратурі області.

Міжвідомча нарада керівників прокуратури, органів державної виконавчої влади, правоохоронних та контролюючих органів стосувалася теми стану дотримання Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про дорожній рух». Обговорювалися питання проведення конкурсів на перевезення пасажирів, дотримання перевізниками ліцензійних умов, дозвільні процедури та адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Голова державної адміністрації нагадав, що «безкінечно» покривати збитки ТТУ за рахунок бюджету області неможливо. Трамвайно-тролейбусне управління має заробляти самостійно. Відомо, що на часі цей вид транспорту перевозить переважно пільговиків, адже маршрутом тролейбусів рухаються ще й маршрутні таксі.

«Потрібно один раз прийняти вольове рішення і «пустити» маршрутки іншими вулицями міста. Тоді окрім пільговиків, тролейбусами та трамваями користуватиметься й платіжоспроможне населення. ТТУ почне заробляти, відтак забезпечуватиме своє існування.» - сказав керівник області.

Також Юрій Забела наголосив на тому, що на часі необхідно облаштувати міні автостанції і не «впускати» у місто маршрутні таксі, котрі займаються міжміським перевезенням. На думку голови адміністрації такий крок не тільки певною мірою «розвантажить» вулиці Житомира, а й завантажить міський транспорт пасажирами.

Юрій Забела вважає, що існуючу на сьогодні проблему із погашенням перевізникам коштів за пільгове перевезення потрібно вирішувати однозначно – запровадити адресну допомогу. Пільговик таким чином отримуватиме раз на місяць окрему суму коштів і вирішуватиме самостійно, як, коли і яким транспортом скористатися.
Поділитись

Новини по темі: