28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Влада реорганізує рух транспорта в Житомирі

  • 6 листопада, 2008 21:41
Сьогодні на сесії міської ради депутати ухвалили рішення затвердити нову Схему організації міської, приміської та міжміської мережі на території м. Житомира. Вона дозволить зменшити дублювання тролейбусних маршрутів міськими та приміськими автобусами на 43%.

Таким чином із 15 січня 2009 автобуси та мікроавтобуси, що обслуговують приміські та міжміські маршрути, рухатимуться другорядними вулицями Житомира. Також у подальшому влада міста планує створити декілька пасажирських міні-автостанцій при в’їздах у місто з різних боків.

- Житомиряни від цього тільки виграють. Екологія поліпшиться. Ми розвантажимо від транспорту центральні вулиці міста — Київську та Велику Бердичівську. Наразі за годину там проїжджає 250 автомобілів приміських і міжміських маршрутів, а також 220 міських. З іншого боку ми покращимо складну економічну ситуацію трамвайно-тролейбусного управління, - розповідає заступник житомирського міського голови Ігор Гундич.

Задля уникнення проблем із перевезенням пасажирів на ремонт рухомого складу ЖТТУ у міському бюджеті передбачать 2 млн 237 тис. грн. Таким чином до 15 січня нового року це підприємство матиме 135 тролейбусів.

Ідею міської влади щодо реорганізації руху транспорту підтримала й обласна.
Поділитись

Новини по темі: