25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • У Житомирі підрозділам охорони кордону вручено нову сучасну техніку. ФОТО

У Житомирі підрозділам охорони кордону вручено нову сучасну техніку. ФОТО

  • 2 листопада, 2008 13:11
В Житомирі за участі голови Держприкордонслужби України Миколи Литвина вручено нову сучасну техніку підрозділам охорони державного кордону Північного регіонального управління.

Урочиста церемонія відбулась з нагоди святкування шостої річниці від моменту створення управління, яке було сформовано у 2002 році. Командири підрозділів отримали 33 мотоцикли "Мінськ", два автобуси "Тойота", 8 автомобілів "Нива-Шевроле", 4 Уаз "Патриот", 10 Уаз "Хантер", дві прожекторні станції, один морський катер, два гумових човни та інші технічні засоби охорони кордону.

Всього Держприкордонслужбою України у рамках технічного переоснащення органів охорони державного кордону за 9 місяців поточного року було закуплено 158 автомобілів , 9 мікроавтобусів "Богдан" та 300 мотоциклів. Крім того, за рахунок міжнародної допомоги органами охорони кордону отримано 17 мікроавтобусів "Тойота" на 15 місць та 8 автобусів "Тойота" на 25 місць кожен, вартість яких становить близько 4 мільйонів гривень, 65 приладів нічного бачення на суму близько одного мільйона гривень та два переносних тепловізора.

"Техніки ніколи не буває багато і достатньо, адже вона має властивість старіти. Але ми намагаємося тримати коефіцієнт готовності на дуже високому рівні", - сказав Микола Литвин.

На запитання кореспондентів, чи не торкнулася фінансова криза своїм крилом Держприкордонслужби, голова відомства відповів, що бюджетні витрати, які були прийняті ще торік, виконуються в повному об'ємі згідно з помісячним розписом. За його словами, на потреби автомобільної техніки витрачено цьогоріч 27 мільйонів гривень, авіаційної техніки - 9 мільйонів, на морські сили - 10 мільйонів. Те, що пріоритет у фінансуванні надається придбанню автомобільної техніки, Микола Литвин пояснив тим, що для прикордонників пересування, патрулювання,мобільність - це головна умова при здійсненні раптових дій.

























Шелудченко та Микола Литвин. Фото Житомир инфо

Поділитись

Новини по темі: