19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Земляцтва житомирян посадили 200 дубів у райцентрі Брусилов

  • 2 листопада, 2008 12:15
В Житомирський області у райцентрі Брусилов посадили 200 дубів. Висадку дерев організували члени Земляцтва житомирян.

Як повідомили «Журналу Житомира», акцію приурочили до ювілейної річниці пам’яті Тараса Шевченка, яку святкуватимуть через 5 років. За задумом організаторів садженці до того часу вже трохи підростуть.

Садити дерева з’їхались керівники району, члени Земляцтва житомирян, з-поміж яких заслужені артисти України, професори провідних ВУЗів столиці і навіть протоієрей православної церкви. Всіх їх поєднує одне – захоплення творчістю великого українця - Тараса Шевченка, який неодноразово бував у Брусилові.

На полі зробили розмітку для кожного саджанця. І дружно взялися до праці. Кожен намагався посадити дерево на згадку. Адже справа не лише символічна. Через декілька років на цьому місці буятиме дубовий гай.

Леонід Мотицький – голова регіонального відділення Земляцтва житомирян у Брусилові:- "На перспективу планується поставити лавочки. І навіть жителі Брусилова зможуть прийти у цю дубову рощу і тут відпочивати".

Лісники розповідають, що дуби не надто вибагливі до умов приживання. А от користь, яку несуть ці дерева, оспівана і описана ще у давніх народних переказах.

Петро Бойко протоієрей православної церкви Київського патріархату: - "до дуба треба, тільки шукайте гарного, щодня до нього приходьте, притуляйтеся спиною і постійте 10-15 хв і побачите скільки у вас буде сили життєвої".

Гарна ініціатива членів Міжнародної громадської організації втілилась у реальність. Дерева посаджені. І через декілька років на цьому місці зашелестить дубова діброва, яку так любив Тарас Шевченко.
Поділитись

Новини по темі: