24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Влада Житомира віддала під забудову ділянку в гідропарку

  • 29 жовтня, 2008 12:25

Прокуратура міста Житомира має намір зажадати від Житомирського міськвиконкому відміни його рішення №5333 від 23 липня 2008 року. У згаданому рішенні йшлося про надання в оренду фірмі «Спектру-М» ділянки під забудову на території гідропарку міста Житомира.

Підставою до цього стало проведеннная прокуратурою м. Житомира перевірки згаданого юридичного суб'єкта.
 
Як виявилось, ЧП «Спектра-М», зареєстроване виконкомом Житомирської міськради 15 серпня 2007 року, від дня його реєстрації не здійснювало ніякої діяльності, не подавало податкової звітності і більш того, за вказаною юридичною адресою не знаходиться. Про це міська прокуратура дізналася з довідок Державної податкової інспекції в місті Житомирі.
 
Проте, навряд чи хтось дає собі звіт, чим могла б закінчитися ця історія, коли б не втручання прокуратури, пише газета "20 хвилин".
 
Як один з варіантів: Житомирська міськрада надає в довгострокову оренду невідомому підприємству шматок землі в гідропарку терміном, скажімо, на 50 років. Підприємство проводить забудову земельної ділянки котеджами або будинками, які потім продаються. Згодом чиновники міської ради під будь-яким законним приводом розривають договір оренди з підприємством. А тут і наступає «кидок».
 
У разі розірвання договору міська рада повинна компенсувати орендатору вартість невід'ємних поліпшень. А отже, з міського бюджету підприємству-забудовникові заплатять гроші. Фірма отримає подвійний виграш: засоби від продажу будинку і відшкодування з міського бюджету. Всім добре, і ніхто не винен. Так і робляться «Елита-центри», пише Роман Здорик.
Поділитись

Новини по темі: