29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Влада Житомира проводить інтернет-опитування про демонтаж пам'ятника Леніну

Влада Житомира проводить інтернет-опитування про демонтаж пам'ятника Леніну

  • 29 жовтня, 2008 12:19

Житомирська міська рада на своєму офіційному сайті проводить інтернет-опитування про необхідність демонтажу пам'ятника В.І.Леніну в Житомирі на вулиці Жуйко, 3.

Нагадаємо, виконком Житомирської міськради має намір демонтувати пам'ятник Леніну і перейменувати вулицю Котовського в Грушевського. Про це «Журналу Житомира» сказав заступник мера Ігор Гундіч.
 
Він уточнив, що виконком ухвалив рішення 22 жовтня про те, щоб винести вказані питання на сесію міськради, яка пройде 6 листопада.
 
Питання про перейменування однієї з центральних вулиць Житомира Котовського у вулицю імені Грушевського виноситься на розгляд сесії, враховуючи те, що в березні 1918 року в Житомирі працювала Центральна рада на чолі з видатним ученим, першим Президентом України Михайлом Грушевським.
 
По словах Гундіча, вже отримані відповідні рекомендації комісії з топонімії при виконавчому комітеті Житомирської міської ради.
 
Гундіч також сказав, що питання про демонтаж пам'ятника Леніну на вулиці Жуйко виноситься на розгляд депутатів, оскільки це спірне питання і при його рішенні потрібно враховувати думку всіх депутатських фракцій.
 
В останні роки перейменування вулиць і демонтажу пам'ятників радянським вождям в місті не проходило.
 


Поділитись

Новини по темі: