28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі міліція штрафує студентів , що п'ють пиво в суспільних місцях

  • 28 жовтня, 2008 17:24
Дівчина юного віку з пляшкою пива в руках, на стільки звичне явище в Житомирі, що вже не викликає ні подиву, ні обурень у випадкових свідків.

Парк імені Юрія Гагаріна, що в обласному центрі, - улюблене місце відпочинку не лише багатьох житомирян, але й гостей міста. Однак, попри визнану активізацію зусиль щодо наведення в ньому порядку, зустріти молодь, що створює гарний настрій за допомогою вживання  слабоалкогольних напоїв, тут можна практично у будь-який час.

Як повідомив «Журналу Житомира» заступник начальника Корольовського райвідділу міліції Ігор Скидан, на охорону громадського порядку на території парку у вечірній час додатково заступає три наряди міліції. На даний час правоохоронцями зафіксовано понад 500 правопорушень, пов’язаних із вживанням спиртних напоїв та появою у п’яному вигляді у громадських місцях. Практично половина з них, скоєні молоддю.

Кодексом України про адмінпорушення за такі дії передбачено відповідальність у вигляді накладення штрафу від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або ж попередження.

Ті самі дії, вчиненні повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Дії вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях або появу в громадських місцях у п’яному вигляді, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 6 до 8 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20 процентів заробітку або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Нещодавно працівники міліції затримали двох студентів одного з вищих навчальних закладів обласного центру. Хлопці влаштували трапезу поблизу пам’ятника Тарасу Шевченка, що в м.Житомирі.

„Прикро, - каже Ігор Миколаєвич, - що молодь – майбутнє держави, студенти вузів – інтелектуальний потенціал області, не можуть організувати своє дозвілля без пляшки пива чи чогось міцнішого. Коктейль або пиво - майже обов`язкова складова спілкування, і навіть просто вгамувати спрагу краще чимось, що вставляє, - думають сучасні підлітки”.

Ця тенденція набуває загрозливих масштабів.

Близько 40% українців у віці від 14 до 18 років вживають "градусні" напої, а щотижневе розпиття пива серед найбільш юної публіки за останні чотири роки виросло вдвічі. Причому міцні напої вже доганяють пиво по популярності, стверджують в українському Інституті соціальних досліджень імені Яременка.

Спеціальними профілактичними заходами працівники міліції відпрацьовують торгівельні точки в Житомирі з метою виявлення фактів продажу спиртного та тютюнових виробів неповнолітнім, однак, допоки у суспільства триватиме поблажливе ставлення до алкоголю, доти підліткове пияцтво залишатиметься серйозною проблемою.

Поділитись

Новини по темі: