23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирські «відлюдники», сім'я Сирик, представили свої творчі роботи. ФОТО

Житомирські «відлюдники», сім'я Сирик, представили свої творчі роботи. ФОТО

  • 28 жовтня, 2008 17:10
У рамках фестивалю “Зоряна Україна” в Житомирі відкрито виставку картин Василя Сірика – чоловіка, який вже більше трьох років разом з родиною живе, відмовившись від благ цивілізації.

На такий вчинок родина наважилась шукаючи єднання з природою. Кажуть, що хотілося відірватися від міської суєти, адже у наш час люди  думають тільки про те, як заробляти гроші, забуваючи про духовність.

Увесь цей час родина живе між селами Стрибіж і Підлісне Червоноармійського району Житомирської області. Маленьку хатинку побудовали власноруч, територію обладнали для життя, там і хазяйнують. Місцева влада навіть установила дорожні знаки, які допомагають знайти це помешкання, пише Оксана Трокоз, газета "20 хвилин".

Діти Сіриків не ходять до школи. Батьки самі навчають їх різноманітним ремеслам: ліпити з глини, малювати. Важко не погодитись з тим, що родина ця дуже цікава. Та не менш цікавою є їх творчість. Це вільні люди, які не прив’язуються до матеріального, не залежать від інших людей, тож ця свобода відчувається і в картинах.

  – Це, напевно, автобіографічна виставка, - каже Василь Сірик, - адже відображає вона наше життя у помісті, життя у вільному просторі, який ми творимо своїми руками.

На виставці пердставлені перші роботи синів художника: Темофія та Степана. Також привертали увагу надписи під картинами. Це нотатки родової книги.


  • Виставка розміщена на першому поверсі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича. Адреса: Новий бульвар, 4. Тел.: 37-84-32, 20-34-65. Вхід вільний.









Поділитись

Новини по темі: