20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Петербурзький музей воскових фігур в Житомирі

  • 27 жовтня, 2008 11:15
Шкідливі звички та неправильний спосіб життя завжди є темами для обговорення. А от яскраве підтвердження усіх фактів відтепер можна поспостерігати у житомирському музеї природи.

Експонати не для слабких духом – у скляних колбах заспиртовані людські ембріони, а поряд воскові фігури знаменитих людей, що мали тілесні відхилення у розвитку.

Підростаюче покоління на виставці часті гості. Працівники музею запевняють, що експонати не для залякування дітей, скоріше для наглядності. Повчальні слова про наркотики, алкоголь і паління ефективніші, коли мають реальне підтвердження.

Основоположником такого зібрання спотворених людей був російський можновладець Перто І. А от експонати виставки, приземної до Житомира – надбання 20-го століття.

Не поступаються увагою відвідувачів і воскові фігури людей, що таки народились і прожили життя із тілесними вадами. Це і сіамські близнюки Токі, американський актор Джон Екхарт, що мав лише половину тулуба. Фаворитом виставки був двоголовий Паскуал Пінон, що за життя мав дар віщування та здійснював бажання.
Поділитись

Новини по темі: