20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Понад тисячу "дотаційників" влаштовано на роботу у Житомирський обл.

Понад тисячу "дотаційників" влаштовано на роботу у Житомирський обл.

  • 21 жовтня, 2008 9:36
Понад тисячу "дотаційників" влаштовано на роботу у Володарсько-Волинському районі Житомирської області.

Значні кошти було спрямовано саме сюди тому, що вже багато років цей район посідає перше місце по безробіттю і ніяк не може з цього місця зрушити. Колись тут працювали такі потужні підприємства, як: "Західкварцсамоцвіти", завод залізобетонних виробів, на Іршанському гірничо-збагачувальному комбінаті працювалИ 2500 осіб. Практично в один момент багато кваліфікованих робітників району стали безробітними.У липні 2002 року тут на 18 тисяч працездатного населення було близько 3600 безробітних. Рівень офіційно зареєстрованого безробіття сягав тоді 20 відсотків. Нині на обліку в районній службі зайнятості перебувають 1790 громадян.

На думку директора Володарсько-Волинського районного центру зайнятості Михайла Домінського, виправити ситуацію допомогло те, що частково почала працювати промисловість і зокрема підприємства малого бізнесу. Нині в районі налічується близько 100 каменевидобувних і каменеобробних підприємств, багато приватних компаній.

Окрім того, з 2001 року Державна служба зайнятості активно сприяє роботодавцям у створенні нових робочих місць через надання дотацій. Якщо у 2001 році в районі було працевлаштовано на дотаційні робочі місця понад 500 безробітних, то у 2007 - понад 1400. "Це величезна допомога і підтримка у першу чергу роботодавцям, які за нормальної ситуації цих людей не могли б узяти. Вони би просто не вижили", - зауважив Михайло Домінський.

Влітку цього року в області було працевлаштовано 10-тисячного безробітного за допомогою дотацій, що надавалися Житомирською обласною службою зайнятості. Саме на ці дотації в економіку Житомирщини було інвестовано понад 45 млн грн.
Поділитись

Новини по темі: