25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирський державний університет відзначив 89-річчя. ФОТО

  • 18 жовтня, 2008 18:33
16 жовтня 89 років тому в Житомирі відкрився педагогічний інститут - перший вищий навчальний заклад у Поліському краї. Зараз він є одним з найавторитетніших у Україні.

На святкування Дня університету ректор ЖДУ ім. Франка, Петро Саух у своєму вітальному слові сказав:

- Потужний професорсько-викладацький склад, модернізована матеріально-технічна база, новітні технології навчання, сильні наукові школи зробили наш університет одним із найпрестижніших в Україні. Про це ми сьогодні можемо твердо говорити. Більш ніж 60-тисячна армія наших випускників сьогодні працює в усіх куточках України, далекого і близького зарубіжжя. Ми гордимося нашими випускниками, бо вони здобули славу нашому Університету і зробили його знаним у всьому світі.

Серед випускників університету є і начальник управляння освіти і науки Житомирської облдержадміністрації, Олександр Пастовенський. Він вчився на фізико-математичному факультеті.

- Бажаю нашому університету відзначити не лише 90-річчя, а й соту річницю. – Звернувся Олександр Пастовенський до гостей свята. -  Не зупинятися на здобутому і йти вперед у майбутнє. Безумовно для нас, для управління, для Житомирщини, найціннішим є те, що наші випускники складають основу педагогічного корпусу Житомирщини. Випускники Житомирщини – кращі із кращих. Ціцерон казав: не будеш мати гарного вчителя – не будеш мати майбутнього. Тому я з упевненістю можу сказати: з таким у ніверситетом і такими учителями, у Житомирщини є прекрасне майбутнє.

Ректор університету відмітив, що підготовка до дев’яностої річниці ВНЗ почнеться вже найближчим  часом.

автор та фото: Оксана Трокоз, "20 хвилин"










Поділитись

Новини по темі: