25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • В Житомирський обласній виправній колонії розпочалося будівництво храму

В Житомирський обласній виправній колонії розпочалося будівництво храму

  • 17 жовтня, 2008 12:39

У вересні у виправній колонії №73, розташованій в селі Райки Бердичівського району, було закладено перший камінь в основу нового храму в ім'я святих апостолів Петра та Павла.

Здійснення «Чину, який буває при закладанні храму та встановленні хреста» з благословення архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського Гурія очолив секретар Житомирської  єпархії архімандрит Олексій (Овсянніков).

Йому співслужили: відповідальний за духовно-пастирське окормлення цієї установи священик В'ячеслав Губенко, благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков, відповідальний за служіння духовенства у в'язницях, розташованих на території Житомирської єпархії, протоієрей Парфеній Маркевич, клірики Бердичівської єпархії протоієрей Михайло Гоюк (який протягом декількох років окормляв 70-ю колонію в Бердичеві) і протоієрей Роман Бойков, а також протоієрей Вадим Шафран, який несе служіння в житомирській в'язниці №8, і протодиякон Володимир Ярошевич.

Супроводжував чин освячення своїм співом архієрейський хор під управлінням архімандрита Стефана (Сіроштана).

На богослужінні були присутні: начальник управління Департаменту виконання покарань у Житомирській області Сергій Сисоєв, начальник 73-ї колонії Станіслав Якименко, а також офіцери Управління та пенітенціарної установи. На церемонії закладки першого каменя знаходилися й ув'язнені, заради яких, головним чином, і будується храм.

Із привітальним і повчальним словом до присутніх звернувся архімандрит Олексій. Потім перед ув'язненими та співробітниками колонії виступив протоієрей Парфеній, який має великий досвід служіння в пенітенціарних установах. Отець Парфеній зазначив, що в'язницю часто називають «окаянним місцем». Храм же тут - острівець, на якому можна вкритися від марнот світу, вирвавшись із морального бруду й божевілля, і віднайти справжній мир у молитовному спілкуванні з Богом.

Зроблено дуже важливий перший крок на шляху творення храму. «Благословенне і знаменане» іще одне місце на землі, «дім молитовний, на честь і славу Богу, у Трійці Святій уславленому».

Прес-служба Житомирської єпархії

Поділитись

Новини по темі: