26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Орлов і Закусило відвідали митницю "Нова Рудня" на території Білорусії

Орлов і Закусило відвідали митницю "Нова Рудня" на території Білорусії

  • 14 жовтня, 2008 9:37
Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Орлов і начальник Житомирської митниці Петро Закусило на запрошення керівництва Мозирської митниці відвідали пункт пропуску "Нова Рудня" на території Республіки Білорусь.

Про це повідомили в прес-центрі Житомирської митниці.

Ця поїздка відбувалася в рамках забезпечення виконання рішень за результатами засідань Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. За обсягами зовнішньоторговельних операцій, що проводять підприємства Житомирщини, Білорусь посідає друге місце серед країн СНД.

Враховуючи це, головною метою робочої зустрічі було визначення подальших напрямів та завдань для сприяння більш динамічному розвитку взаємовідносин між Україною та сусідньою державою.

У ході поїздки Ігор Орлов також відвідав пункти пропуску "Вільча", "Виступовичі", "Майдан-Копищанський" Житомирської митниці. Петро Закусило ознайомив заступника керівника області з режимом роботи, структурою та пропускною спроможністю пунктів пропуску.

Основну увагу начальник митниці приділив питанням облаштування наявних приміщень на митних постах "Вільча" та "Майдан- Копищанський", приведенню в належний стан під'їзних доріг до кордону з Білоруссю, а також питанню відсутності демаркації українсько-білоруського кордону по всій довжині. Крім того, Петро Закусило зауважив, що, згідно з довгостроковим планом розвитку митної інфраструктури та технічного забезпечення митної системи на період до 2010 року, існує визначена сума витрат на фінансування будівництва пунктів пропуску.

"Однак цих коштів мало для проведення запланованих робіт. Наш колектив має надію, що найближчим часом активізується робота у напряму облаштування пунктів пропуску, з метою приведення їх матеріально-технічної бази до європейських норм і стандартів. Гості, які перетинатимуть українсько-білоруський кордон, слідуючи на Євро-2012, повинні бачити "нове обличчя" наших пунктів пропуску", - сказав Петро Закусило.
Поділитись

Новини по темі: