19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Аферистка з Житомира заробила на могильних пам'ятниках 100 тис. грн.

Аферистка з Житомира заробила на могильних пам'ятниках 100 тис. грн.

  • 9 жовтня, 2008 15:53

Впродовж півроку 41-річна Світлана Мартиненко з Житомира дурила селян Івано-франківщини. Жінка їздила по селах і пропонувала купити могильні пам'ятники. Брала аванс і зникала.

— У неї був хороший план, знала, що на довірливості і людському горі можна заробити, — говорить Василь Гультайчук, 38 років, з прес-служби обласного управління міліції. — Зловили її, коли вона в селі одурювала чергову жертву.
Світлану випадково впізнала обдурена жінка.
 
Мартиненко роз'їжджала по селах Снятинського, Городенківського, Тлумацького і Коломийського районів. Власного транспорту не мала, кожного разу брала таксі.
Підходила до немолодих жителів і пропонувала подивитися каталоги із зразками надгробків. Указувала ціну і називала суму завдатку. Пенсіонери радісно погоджувалися. Давали відповідно до вартості пам'ятника: по п'ятсот, тисячі і півтори тисячі гривень. Отримавши гроші, аферистка обіцяла приїхати з товаром через три місяці, але не поверталася.
 
Після того, як про Мартиненко повідомили в міліцію Тлумача, дільничні інспектори інших районів пройшлися по селах. Обдурені люди стали масово писати заяви. В даний час в міліції більш ніж 30 таких повідомлень. Варта порядку допускає, що кількість потерпілих більша. Світлана Мартиненко за півроку заробила понад 100 тис. грн. Про це «Журнал Житомира» повідомляє ГПУ.
Поділитись

Новини по темі: