24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині затриманий 17-річний наркокур'єр з 5 кг макової соломки

На Житомирщині затриманий 17-річний наркокур'єр з 5 кг макової соломки

  • 8 жовтня, 2008 13:39

В кінці вересня, в ході сумісно проведеної операції працівниками відділу боротьби з незаконним оборотом наркотиків УМВД, СБУ, Житомирської митниці і Житомирського прикордонного загону, в селищі Далета Овручського району був затриманий 17-річний житель сіла Бігунь.

Про це «Журнал Житомира» повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону.
 
Хлопець намагався незаконно перетнути державний кордон України з Республікою Білорусь. Під час затримання у нього було виявлено 500 гр. марихуана і 5 кг макової соломки. За даними СБУ, підозрюваний повинен був добратися села Мехачи, Лельчицкого району, Гомелської області, Республіки Білорусь для подальшої реалізації контрабандного товару.
 
Зараз по даному факту збуджено кримінальну справу по ст.305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин і їх аналогів) Кримінального Кодексу України, якою передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.
 
Всього, працівниками міліції в ході проведення операції «Канал» розкрито 33 злочини у сфері незаконного обороту наркотиків, вилучено майже 10 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, 33 людини притягнуто до кримінальної відповідальності.
 
Як повідомив «Журнал Житомира» заступник начальника ВБНОН УМВД Сергій Опанащук, також в ході операції було розкрито 24 факти адміністративних правопорушень, пов'язаних з незаконними використанням наркотичних засобів і сильнодіючих речовин, вилучено 11 одиниць вогнепальної гладкоствольної зброї, до адміністративної відповідальності притягнуто 24 людини.
Поділитись

Новини по темі: