28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Розкрита група, що торгувала амфетаміном в нічних клубах Житомира. ФОТО

Розкрита група, що торгувала амфетаміном в нічних клубах Житомира. ФОТО

  • 7 жовтня, 2008 10:58
Працівники міліції Житомира припинили діяльність потужної злочинної групи, що займалась розповсюдження синтетичних психотропних речовин у розважальних закладах області.

Про це «Журналу Житомира» повідомила Алла Ващенко, ВЗГ УМВС.

На початку жовтня працівники міліції припинили діяльність потужної злочинної групи, що займалась розповсюдженням синтетичних наркотиків на території міст Житомира та Новограда-Волинського. За попередніми даними встановлено, що група мала у цих містах мережу посередників, які реалізовували амфетамін у розважальних закладах. Один грам такого «задоволення» коштує за цінами чорного ринку понад 200 гривень.

Під час проведення оперативних заходів було вилученого готової продукції на суму понад 100 тисяч гривень.

4 жовтня до однієї з квартир, що в обласному центрі, завітали правоохоронці. Постійно тут ніхто не проживав, однак підстав зацікавитись даним помешканням у міліціонерів було більше ніж достатньо. Двоє молодиків періодично навідувались, щоб попрацювати з особливо делікатним продуктом – синтетичним наркотиком у вигляді порошку. Робота полягала у розфасуванні отриманого товару – пакетики по 1, 2, 5 грамів призначались для подальшої реалізації у нічних клубах, розважальних комплексах, кафе.

Один з учасників злочинної групи, неєдиний представник кавказького регіону, суміщав основну роботу з хобі. Працював молодик у кафе, займався приготуванням традиційної кавказької страви – шашлику. Очевидно, для кращого ефекту від відпочинку пропонував клієнтам, звісно ж не всім, а платоспроможним, скуштувати ще й забороненого продукту.

У вказаній квартирі працівники міліції вилучили 450 грам синтетичного психотропного засобу амфетаміну, електронні терези, інше обладнання та пристосування. До речі, під час роботи підозрювані обов’язково використовували медичні стерильні гумові рукавички. З одного боку, щоб не залишати відбитків пальців на поліетиленових пакетиках, а з іншого – дбали про власну безпеку. За попередніми даними вилучена речовина досить концентрованого вмісту – близько 80% становить чистий амфетамін.

Як зазначив Сергій Дзюбенко, обсяги незаконної діяльності групи, а за попередніми даними до її складу входило 5 осіб, досить значні. Наразі проводиться комплекс оперативних заходів щодо встановлення каналу надходження психотропної речовини на територію держави, відслідковування всієї мережі розповсюдження наркотику та виявлення інших причетних до цього осіб.

Вилучена речовина направлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Житомирській області. Розслідування кримінальної справ, порушеної за статтею 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України, триває.










Поділитись

Новини по темі: