20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині відроджується монастир

  • 30 вересня, 2008 12:27

Минулої суботи «молодосилівці» взялися за відбудову старовинного, XVІ століття, Тригірського монастиря, який розташовується у мальовничій місцевості на високому гранітному березі озера під Житомиром.

Усе починається з духовності. Людина аморальна, непатріотична, без власної гідності, яка «забуває» мову і звичаї свого народу, його історію, навряд чи здатна до творення. А сьогоднішній Україні ой як бракує таких особистостей. Тому не дивно, що саме проблеми духовності підростаючого покоління посідають чільне місце в діяльності «Молодої сили».

— Для нас це не пустопорожні декларації, — сказав її голова Зіновій Черпіцький (на знімку — на передньому плані), — до яких так охочі і щедрі багато хто з сьогоднішніх політиків, державних чиновників.

Після тривалих пошуків в архівах «молодосилівці» знайшли вцілілу проектну документацію на зруйновану церкву Богоявлення Господнього — однієї з двох зруйнованих у 30-і роки. Вже вирішено питання з генпідрядчиком. Серйозною проблемою залишається фінансування будівельно-відновлювальних робіт. Крім залучення коштів кількох спонсорів, «Молода сила» вирішила заснувати благодійний фонд відбудови Тригірського монастиря. Про це незабаром повідомлять громадськість. «Монастир декілька століть тому будували громадою, усім миром. Так само і ми його відбудовуватимемо», — сказав після закінчення урочистого молебня й освячення їхньої організації архімандритом Галактіоном З. Черпіцький.

Поділитись

Новини по темі: