25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Житомирі 29 вересня відбулося відкриття фотовиставки

  • 30 вересня, 2008 10:06

Вчора, 29 вересня в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича відбулось відкриття всеукраїнської пересувної фотовиставки "Українська Повстанська Армія. Історія нескорених". Мета проведення виставки – встановлення, поширення і утвердження історичної правди про минуле українського народу.

Житомирщина – другий в Україні, після Харківщини, регіон, у якому демонструється виставка, створена співробітниками Галузевого державного архіву СБУ та працівниками Центру досліджень визвольного руху за сприяння Українського інституту національної пам’яті.

Унікальність виставки в тому, що тут представлено фотографії та фотокопії документів, які протягом кількох десятиліть зберігалися в архівах Державного політичного управління, Народного комісаріату внутрішніх справ та були недоступними для дослідників, і які є першоджерелом об’єктивної інформації про український визвольний рух середини ХХ століття. До експозиції увійшли понад півтисячі оригінальних фотографій, документи з радянських та німецьких архівних джерел, внутрішні документи Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії.

У відкритті взяли участь: директор Центру досліджень визвольного руху Володимир В'ятрович, начальник УСБУ в Житомирській області Григорій Зелінський, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Микола Сюравчик, секретар Житомирської міськради Анатолій Каленський, ветерани УПА, науковці, студентська та учнівська молодь, громадськість.

Управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА

Поділитись

Новини по темі: