26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • На житомирщині відкрито лісову дорогу протяжністю 3,8 кілометра

На житомирщині відкрито лісову дорогу протяжністю 3,8 кілометра

  • 30 вересня, 2008 9:52

Лісову дорогу протяжністю 3,8 кілометра відкрито в 43 кварталі Ушомирського лісництва ДП "Коростенське лісомисливське господарство", що на Житомирщині.

На її будівництво було витрачено 665 тисяч гривень бюджетних асигнувань та 421 тисячу гривень власних коштів підприємства. Директор Коростенського лісомисгоспу Анатолій Война зазначив, що "ця новозбудована лісова артерія дасть змогу скоротити віддаль перевезення лісопродукції на 20 кілометрів, а це неабияка економія для підприємства".

"Будівництво лісових доріг якраз є одним із шляхів зниження собівартості продукції, оскільки це економія паливно-мастильних матеріалів, запасних частин і робочого часу. Щоб підвищити продуктивність праці, ми обов'язково мусимо залучати в лісозаготівлю новітню техніку, а для неї, зрозуміло, необхідні якісні дороги", - зазначив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Ткачук. Він також повідомив, що минулого року в лісових масивах області підприємствами управління побудовано 5,4 км доріг, на що було витрачено 1 мільйон гривень бюджетних асигнувань та 590 тисяч власних коштів. Цьогоріч заплановано побудувати 25 кілометрів лісових доріг загальною вартістю 8,2 мільйона гривень. Держава на ці цілі виділила 4 мільйони гривень, на будівництво решти лісгоспи спрямовуватимуть власні кошти.

В урочистій церемонії відкриття лісової дороги взяв участь голова Державного комітету лісового господарства України Микола Тимошенко.

Поділитись

Новини по темі: