20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Новоград-волинський відзвітував про демонтаж пам'ятників Леніну в районі

Новоград-волинський відзвітував про демонтаж пам'ятників Леніну в районі

  • 26 вересня, 2008 9:33
Із 12 пам’ятників та бюстів «вождю пролетаріату» у Новоград-Волинському районі залишилося чотири: один пам’ятник і три погруддя

Починаючи з 2007 року, у населених пунктах Новоград-Волинського району, відповідно до рішень сесій сільських рад та за сприяння районної влади, проводяться роботи по демонтажу пам’ятників та погрудь Леніну.

Рішеннями cесій Ярунської, Великомолодьківської та Повчинської сільських рад у листопаді минулого року проведено демонтаж пам’ятників Леніну у селах Ярунь, Гірки, Великий Молодьків, Повчино.

Рішенням Тупалецької сільської ради у січні цього року було проведено демонтаж пам’ятника Леніну, що знаходився біля клубу в селі Тупальці.

Відповідно до рішень сесій Жолобненської та Косенівської сільських рад у червні місяці в селах Жолобне та Крайня Деражня було проведено демонтаж погрудь Леніна.

На місці демонтованого пам’ятника Леніну, що знаходився біля технікуму землевпорядкування Державного агроекологічного університету у селі Ярунь, було нещодавно встановлено та відкрито перше в районі погруддя видатної землячки, поетеси Лесі Українки, яка народилася у м. Новограді – Волинському.

Як відзначає очільник району Микола Іванюк: «На місцях демонтованих пам’ятників у населених пунктах будуть встановлені погруддя геніальним співцям українського народу - видатній землячці Лесі Українці та великому Кобзарю Тарасу Шевченку, аби наші нащадки пам’ятали про справжніх патріотів українського народу, які в своїй творчості зігрівали гарячою любов’ю до Батьківщини, проймали священною ненавистю до ворогів і гнобителів українського народу».

Прес-служба Новоград-Волинської райдержадміністрації
Поділитись

Новини по темі: