25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Депутати Житомирської міської ради звернулися до Юлії Тимошенко

Депутати Житомирської міської ради звернулися до Юлії Тимошенко

  • 22 вересня, 2008 16:14
Звернення депутатів Житомирської міської ради до прем'єр-міністра України Ю.В.Тимошенко щодо врегулювання тарифів на енергоносії для житлово-комунальних підприємств.
Шановна Юліє Володимирівно!

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.04.08 р. №346 "Про затвердження фінансового плану та основних показників руху коштів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" як окремої юридичної особи на 2008 рік та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та Постанов НКРЕ України "Щодо затвердження роздрібних тарифів на електричну енергію з урахуванням граничних рівнів тарифів при поступовому переході до формування єдиних роздрібних тарифів для споживачів на території України", передбачено поетапне щомісячне підвищення цін на природний газ та електричну енергію.

Постійне зростання роздрібних тарифів на електричну енергію для підприємств, які надають комунальні послуги з водо-теплопостачання та водовідведення, негативно впливає на динаміку соціально-економічного розвитку міста.

Зазначені підприємства є найбільшим виробником послуг з тепло-водопостачання. Головною проблемою у виробничій діяльності є те, що працюючи, в основному для населення,(80-% споживачів є населення), розрахунки за використану електроенергію проводяться за тарифами, встановленими для промислових підприємств - І категорії споживачів.

Міська влада змушена коригувати діючі тарифи в сторону зростання, що в свою чергу викликають бурю обурень та нарікань від мешканців м.Житомра.

Виходячи з вищевикладеного, з метою запобігання соціальній напрузі в суспільстві та виконання завдань Уряду, депутати Житомирської міської ради звертаються до Вас, шановна Юліє Володимирівно, з пропозицією щодо впровадження заходів, які будуть направлені на стримування різкого зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, а саме:
- дати доручення відповідним міністерствам і відомствам щодо врегулювання вартості тарифів на електричну енергію та природний газ для підприємств житлово-комунального господарства в частині послуг, які надаються населенню, застосовувати тарифи на природний газ та електричну енергію як для населення.
- звільнення житлово-комунальних підприємств від сплати податку на додану вартість.

За дорученням депутатів міської ради, міський голова В.Т.Шелудченко

Поділитись

Новини по темі: