25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Житомирі з нагоди 1124-ї річниці презентовано збірку пісень

  • 15 вересня, 2008 9:32
Гордість, гідність і любов. Таку назву має збірка пісень, яку презентовано в Житомирі з нагоди 1124-ї річниці від дня заснування міста, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Як зазначив начальник міського управління культури Віктор Балюрко, книга народжена патріотичною ідеєю про створення гімну обласного центру. До неї увійшли кращі твори митців з багатьох міст України, що надійшли на конкурс, проведений з ініціативи Житомирської міської ради. "Хоча гімн так і не був визначений, усі ці твори достойні уваги як пісні про наше улюблене місто. Наш Житомир заслуговує на гарну пісню", - сказав Віктор Балюрко.

Окрім цієї культурної події, з нагоди свята у Житомирі відбулась низка різноманітних заходів. Зокрема, 25 житомирських сімей, серед яких воїни-афганці та чорнобильці, отримали на свято житло в новозбудованому будинку по вулиці Народицькій. Крім ордерів, від міської ради їм було вручено святкові торти з написом "З Днем міста!".

Подарунки, сувеніри та торти отримали від імені міського голови Віри Шелудченко усі 39 багатодітних сімей, якими опікується міська рада, та малозабезпечені люди, що стоять на обліку в міському територіальному Центрі інвалідів та одиноких громадян. Віра Шелудченко за традицією з подарунками завітала також до житомирських пологових будинків.

На майдані Корольова, що біля обласної державної адміністрації, встановлено дитячий розважальний майданчик з різноманітними атракціонами. Сьогодні в другій половині дня на майданчиках міста відбудуться різноманітні концерти та виступи.

Завершиться святкування концертом "На хвилях ностальгії" за участю популярних вокально-інструментальних ансамблів 70-80-х років, у якому візьмуть участь житомирський гурт "Древляни", ансамбль "Синяя птица" з Москви, білоруські "Пісняри" та гурт "Кобза" з Києва.
Поділитись

Новини по темі: