25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • В Житомирі відбулося урочисте підняття олімпійського прапору. ФОТО

В Житомирі відбулося урочисте підняття олімпійського прапору. ФОТО

  • 6 серпня, 2008 9:56
У четвер, 7 серпня, в Житомирі на Соборній площі відбулося урочисте підняття олімпійського прапору з нагоди відкриття 29-их Олімпійських Ігор. Свято відкривали міський голова Віра Шелудченко, представники обласної ради та адміністрації, а також представники житомирських спортивних закладів.

Від Житомирської області на Олімпійських іграх знаходиться двоє представників нашої області: Юрій Кримаренко – вихованець Бердичівської школи стрибків у висоту, та представниця Житомирської відділення треатлону, майстер спорту міжнародного класу Юлія Сапунова.

На параолімпійських іграх Житомирщину представлятиме: заслужений майстер України з дзюдо Сергій Сидоренко, майстер спорту України міжнародного класу Сергій Карпенюк, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Світлана Горбенко.

Під час урочистостей заступник голови ОДА Микола Черненко нагадав, що цього року на розвиток спорту для Житомирщини з держбюджету було виділено 24 млн. грн. Сорок провідних спортсменів та тренерів області отримують стипендію обласної державної адміністрації.


У переддень офіційного відкриття Олімпійськиї ігор у Пекіні, 7 серпня, в Житомирі Галина Єлістратова – мати нашої землячки, яка ввійшла до олімпійської збірної України, майстра спорту міжнародного класу з тріатлону Юлія Сапунової, отримала ключі від нової квартири.

Ключі від квартири матері спортсменки вручив заступник голови Житомирської обласної адміністрації Микола Чорненко під час церемонії підняття олімпійскього прапора на Соборній площі Житомира.

Зазначимо, що квартиру для Юлії Сапунової придбано за наказом Президента України за кошти міського бюджету.

Нагадаємо, що олімпійської збірної України ввійшли двое представників Житомирщини – тріатлоністка Юлія Сапунова та легкоатлет Юрій Крамаренко.


Поділитись

Новини по темі: