28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Українські олімпійці поступово заселяють Олімпійське село в Пекіні. ФОТО

Українські олімпійці поступово заселяють Олімпійське село в Пекіні. ФОТО

  • 5 серпня, 2008 10:57

Вже через три дні в Пекіні відбудеться офіційна церемонія відкриття XXIX літніх Олімпійських ігор. Правда, побачать її далеко не всі українські олімпійці. Наші поки продовжують готуватися до стартів вдома і до Китаю прибувають невеликими групами.

В Олімпійське село вже встигли заселитися спортивні гімнасти, веслярі, легкоатлети, боксери, дзюдоїсти, стрілки, плавці, стрибуни у воду і батутісти.
 
Всі українці живуть в одному будинку - в їх розпорядженні двомісні номери в шестиповерховій висотці. І хоча умови мешкання, як затверджують спортсмени, комфортні, на які-небудь елементи розкоші розраховувати не доводиться. У кімнатах у кожного спортсмена з предметів меблів є всього лише ліжко, тумбочка і шафа.
 
До речі, після закінчення Ігор-2008 китайці збираються передати Олімпійське село до загального житлового фонду Пекіна. Говорять, що вся нерухомість в цьому кварталі (66 га) вже продана. Вартість одного квадратного метра житла, в якому поки що мешкають спортсмени зі всього світу, оцінили приблизно в 3500 доларів, так що охочим придбати олімпійські кімнатки доведеться викласти за них до мільйона доларів.
 
Нудьгувати на чужині до початку стартів нашим спортсменам точно не доведеться - там є ресторан, бібліотека, плавальні басейни, тенісні корти, баскетбольні майданчики, бігові доріжки, магазини і кафе. Правда, через важкий процес акліматизації сил у наших олімпійців поки що хапає тільки на тренування і сон, пише Юлія Мамойленко, КП.
 









Поділитись

Новини по темі: