18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Названі самі кримінальні міста України

  • 25 липня, 2008 16:49

Респектабельна Одеса давно втратила титул кримінальної столиці України. Тепер він належить бідному Мелітополю, що славиться відмінною черешнею і двома тяжкими або особливо тяжкими злочинами в день.

Розбоями, кривавими з'ясуваннями відносин і навіть вбивствами в Мелітополі нікого не здивуєш, відзначає щотижневий журнал Кореспондент.
 
За даними МВС України, це місто, де відбуваються по два тяжких або особливо тяжких злочини в день, утримує лаври кримінальної столиці країни. Що підтверджує статистика: за півроку - 53,2 злочину на 10 тис. населення (для порівняння, в Києві - 35,8).
 
Відразу за Мелітополем йдуть Лисічанськ, Кривий Ріг, Селідов і Луганськ, а серед областей лідирує Запорізька, Донецька, Луганська, Дніпропетровська і Миколаївська. При цьому найбільш спокійними вважаються івано-франківська, Закарпатська, Рівненськая і Тернопільська.
 
Мер Мелітополя Дмитро Сичев, намагаючись відхилити негативний імідж ввіреного йому міста, наводить свої цифри: "Якщо чотири роки тому в Мелітополі було здійснено більше тисячі важких і особливо тяжких злочинів [у рік], то минулого року цей показник знизився до 738".
 
А Владислава Батиргарєєва, вчений секретар Інституту вивчення проблем злочинності Академії правових наук України, упевнена, що рівень криміналу в найзлочиннішому місті країни, якщо і знижується, то штучно. За рахунок того, що росте сума збитку, після якої наступає кримінальна відповідальність. Та і не всі заяви потерпілих потрапляють в статистику, пише журнал.
 
"Кримінальна ситуація безпосередньо пов'язана з економікою, тобто з безробіттям і низькими зарплатами", - вважає Геннадій Гребнев, замголови департаменту по зв'язках з громадськістю МВС України.
Поділитись

Новини по темі: