20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Кількість ДТП в Житомирі зменшується - ДАІ

  • 22 липня, 2008 10:51
Останнім часом ситуація на дорогах Житомира викликає занепокоєння серед його мешканців: зіткнення автомобілів, наїзди на пішоходів, гонки п’яних водіїв нічними вулицями Житомира, загибель та травмування людей. Проте, як свідчить статистика, кількість тяжких дорожньо-транспортних пригод порівняно з минулим роком зменшується.

- Міським відділом ДАІ за перше півріччя поточного року зафіксовано 183 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 9 чоловік загинули та 231 отримали тілесні ушкодження різного виду, - повідомив кореспонденту «20 хвилин» в.о. начальника міського відділу ДАІ майор міліції Володимир Остапчук. - В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість ДТП з потерпілими зменшилась на 19 пригод,  загиблих зменшилось на 5 осіб, травмованих – на 51.

Працівниками відділу ДАІ за цей період в Житомирі виявлено більше вісімнадцяти тисяч порушень правил дорожнього руху, що на чотири з половиною тисячі менше минулорічних показників. Вшестеро зменшились показники пішохідних порушень, затримано на 146 водіїв менше за керування транспортними засобами у нетверезому стані - 883.

- На мій погляд, працівники ДАІ стали працювати оперативніше. Ось і 3 липня поточного року близько одинадцятої години я повертався додому, коли на моїх очах по вулиці Перемоги водій автомобіля ВАЗ-2101 наїхав на пішохода, який перетинав дорогу по «зебрі», - заявив 38-річний Олексій Ващук. – „Даішники” досить швидко прибули на місце події. Потерпілому була надана медична допомога, завдяки чому пішохід й залишився живим.



Проте деякі ДТП, на жаль, закінчилися смертю потерпілих.

Наприклад, того ж числа у Житомирі по вулиці Ватутіна водій автомобіля «Фіат» здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину. Після цього травмованого збив ще й «Опель», що рухався на зустрічній смузі. Наслідком цього є загибель потерпілого на місці події.

Хочеться сподіватися, що протягом  наступного півріччя кількість дорожньо-транспортних пригод зменшиться. В усякому разі, працівники міськвідділу ДАІ Житомира запевняють, що зроблять усе від них належне.
Поділитись

Новини по темі: