28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Постраждалі курортники подадуть до суду на турфірму Житомира. ФОТО

Постраждалі курортники подадуть до суду на турфірму Житомира. ФОТО

  • 18 липня, 2008 17:54
  • 1

Біля села Верховня Ружінського району на трасі Жітомир-Ружин 11 липня автобус «VOLVO», який перевозив 57 пасажирів (з них 22 дітей) по маршруту Феодосія, - Житомир, з'їхав на узбіччя і перекинувся.

Офіційна версія ДАІ не розходиться з думкою опитаних. Водій автобуса відволікся від дороги, не справившись з управлінням, з'їхав на узбіччя, де автобус і перекинувся.
 
Чергова аварія в Житомирі показала, що в транспортному забезпеченні є цілий оберемок проблем. Проблем, які можуть коштувати життів.
 
Пасажири повалилися один на одного
 
– Прокидайтеся і тримайтеся! – встиг тільки крикнути водій. Автобус «Вольво» на ходу з'їхав з дорожнього насипу і перекинувся на бік на полі. Сонні пасажири повалилися один на одного. Пролунали крики.
 
Хтось вибив переднє скло, хтось відкрив верхні люки, і почалася стихійна евакуація. Згадуючи ту поїздку на море під Феодосію, представники колективу бального танцю «Кристал» говорять, що спочатку їх обдурили в турфірмі, оскільки умови відпочинку були гірші обіцяних.
 
Крім того, замість десяти днів відпочивали дев'ять. Адже увесь останній день з самого ранку чекали той нещасливий автобус, що приїхав лише о 17 годині. І в той же вечір, через півтори години, машина рушила назад. Їхали всю ніч.
 
Вранці водій заблукав у Сквирі (у цьому місті багато водіїв втрачають орієнтування) і поїхав у бік Вінниці. Виявивши це, він відразу не зміг розвернутися – автобус дуже великий. І щоб вибратися на потрібну трасу, по наведенню місцевих жителів поїхав незнайомим шляхом Ружінського району. На ньому було багато ям, які доводилося об'їжджати. Біля села Верховня під час такого маневру водій дуже багато прийняв управо на узбіччя і з'їхав в кювет...
Вибравшись назовні, пасажири стали надавати допомогу потерпілим і дзвонити в міліцію і рідним. В основному струс мозку і удари. Перша машина ДАІ прибула хвилини через десять. За нею – МНС, машини швидкої допомоги...
 
Слава богу, жертв не було. В основному травми – струс мозку, удари. Після надання медичної допомоги потерпілим надали два автобуси для слідування до Житомира, але ніхто не поїхав. – Мій 14-річний син зараз не сідає в автобус, – розповів нам Олег Маліновський, батько двох дітей, які разом з мамою поверталися з відпочинку в тому нещасливому автобусі. – Всі мої члени сім'ї серйозно травмувалися, дружина до сих пір в лікарні.
 
Турфірма гроша повернула відразу
 
Прибулі на місце аварії представники турфірми одразу повернули гроші, отримані за організацію відпочинку, – по 1400 грн. Організатор доставки з місця відпочинку приватний підприємець також повернув гроші за проїзд – по 200 гривень.
 
Здавалося б, все гаразд. Але ж ні туристична фірма, ні транспортник не оформили потрібні згідно із законом страхівки. Потерпілі зараз повинні отримати страхівки по 2000 гривень при амбулаторному лікуванні і 5000 – при стаціонарному. Житомиряни створили координаційну групу, яка
звернулася в ДАІ. Потім буде подано позов до суду.
                                                       
                                                      Віктор Ігнатьев, Сергій Гуменний, "20 хвилин
 



Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Kamastro
1 липня, 2009 10:43:50

А як вам ще й той факт, що у водія виявилися підроблені права водія? Та його вже й не найти?! А перевізник й далі займається перевезенням людей...