20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Користувачі ICQ у всьому світі не можуть обмінюватися повідомленнями

Користувачі ICQ у всьому світі не можуть обмінюватися повідомленнями

  • 2 липня, 2008 14:44

Сьогодні, 2 липня, користувачі ICQ у всьому світі як і раніше не можуть обмінюватися миттєвими інтернет-повідомленнями, оскільки майже всі інтернет-мессенджери вимагають відновити программу-клієнт і не підключаються до мережі.

Всі, хто використовував альтернативні офіційній ICQ мессенджери, такі як QIP і Adium, не змогли підключитися до мережі, оскільки програма вимагає оновлення, що, проте, дуже складно,  оскільки сайт QIP.ru виявився недоступним.
 
Зі слів розробників Adium, 1 липня сервера AOL, якій належить ICQ, стали вимагати від програм-клієнтів підтримки протоколу ICQ 6. Adium базується на бібліотеці libpurple, основною для іншого мессенджера, Pidgin. Остання версія libpurple повідомляла сервер, що підтримує лише протокол ICQ 5, із-за цього Adium вимагав відновити програму і направляв користувачів на сайт pidgin. Розробники обіцяють усунути проблему в найкоротші терміни.
 
Аналогічні повідомлення 1 липня 2008 року побачили користувачі і інших мессенджеров, що дозволяли обмінюватися повідомленнями по протоколу ICQ.
 
Деякі блоггери вважають, що подібний інцидент є елементом мережевої війни icq.com з користувачами альтернативних клієнтів. Хоча, слід зазначити, що, наприклад, мобільний клієнт AgileMessenger працює в нормальному режимі.

Нагадаємо, що не так давно користувачі ICQ і інших інтернет-мессенджерів пережили ще один неприємний інцидент – причиною для неспокою стала
поява в списку контактів нового користувача під номером 12111 і з ім'ям ICQ System, якого юзери прийняли за комп'ютерний вірус.
 
Проте пізніше виявилось, що користувача з ніком ICQ System додала сама ICQ з метою модернізації версії ICQ 6: розробники повідомили, що новий контакт служить для поліпшення зв'язку між системою і користувачами, а також гарантує, що користувачі ICQ зможуть без проблем спілкуватися між собою надалі.
 

Поділитись

Новини по темі: