20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Компанія «КомЕнерго» обслуговуватиме 218 будинків Житомира

Компанія «КомЕнерго» обслуговуватиме 218 будинків Житомира

  • 27 червня, 2008 16:19
У Житомирі під опіку приватної структури віддадуть 218 багатоповерхівок

Певно, у Житомирі немає городян, які були б задоволені рівнем комунального обслуговування наших КВЖРЕПів. Їх працівники не справляються з тими завданнями і зобов’язаннями, які виписують у договорах з власниками квартир і будинків.

Тому міська рада, шукаючи шляхи і методи підвищення ефективності комунального обслуговування населення міста, вдалася до своєрідного експерименту — підписала угоду з ТОВ Керуюча компанія «КомЕнерго-Житомир» на передачу їй на обслуговування житлового фонду двох КВЖРЕПів — десятого і дванадцятого. Загалом ця приватна структура підрядилася взяти під свою опіку 218 багатоквартирних будинків.

За договором з міськрадою вона має забезпечити кваліфіковане, доброякісне утримання, обслуговування та ремонт цього житлового фонду, його технічного обладнання, належний санітарний стан прибудин-кових територій і контроль за своєчасним наданням комунальних послуг для створення мешканцям належних умов проживання. Міськрада надала ТОВ КК КомЕнерго-Житомир право збору житлово-комунальних платежів від споживачів житлово-комунальних послуг.

Цій компанії передаються в довгострокову оренду основні виробничі фонди, призначені для утримання житла: споруди, автотранспорт, обладнання і т.д. Вона вибиратиме організації, підприємства для здійснення ремонту житла, виконання інших робіт і здійснюватиме контроль за ними, їй надано право приймати і розглядати заяви, скарги споживачів на дії підприємств, які надають житлово-комунальні послуги, оформляти і видавати мешканцям своєї зони довідки для призначення житлових субсидій і пільг відповідно до чинного законодавства, навіть вести паспортний облік.

Двадцять четверта сесія Житомирської міськради затвердила цю експериментальну угоду. Щоправда, ряд депутатів висловили застереження щодо того, що Керуюча компанія може вдатися до збільшення платежів за послуги. Міський голова Віра Шелудченко запевнила, що міська рада здійснюватиме контроль за КК. Цей пункт прописано у двосторонньому договорі. Ну, а життя покаже, наскільки відповідальні високі договорні сторони.
Поділитись

Новини по темі: