20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У центрі Житомира планують побудувати підземний комплекс. ФОТО

У центрі Житомира планують побудувати підземний комплекс. ФОТО

  • 25 червня, 2008 22:40
Громадська рада розглянула передпроектні розробки реконструкції вулиць Московської та Лятошинської з підземним будівництвом споруд. На проект, Житомир планує залучити близько 35 мільйонів гривень інвестицій.
 
Як повідомили «Журналу Житомира», архітектори планують з’єднати підземним переходом вулиці Київську, Московську та Лятошинського. Також проектанти пропонують на місці скверу (перехрестя вул. Московська та Лятошинської) побудувати підземну автостоянку, а над нею розбити новий сквер.

 - Не обійдеться і без проблем, — говорить головний архітектор проектної групи «Левадія» Ярослав Бурило. — Ми вже знаємо, що ця частина міста знаходиться на колишньому болоті і нам доведеться боротися з підземними водами. Також потрібно буде підсилювати фундаменти прилеглих будинків.

За словами архітектора ці проблеми не катастрофічні і з подібними труднощами він вже стикався при будівництві подібного проекту у Рівному.

 - Вода буде відкачуватись та відводитись до дренажів. Такі водовідвідні системи вже успішно працюють в багатьох містах України. А щодо підсилення фундаментів будинків то сьогодні ми вже користуємося спеціальними розпірними важелями які не будуть турбувати мешканців, як це було колись при забиванні свай, — сказав Ярослав Бурило.

Ідея втілити такий проект у Житомирі прийшла міському голові Вірі Шелудченко. Їй дуже сподобався підземний комплекс у Рівному, збудований львівськими проектантами і вона пообіцяла побудувати подібний у Житомирі.

- Коли я вперше побачила таке підземне містечко, я просто закохалася у нього, і одразу поставила собі за мету побудувати щось подібне в Житомирі,  —зазначила В.Шелудченко.

Представники громади схвально оцінили передпроект і виявили бажання повернутися до нього після розробки детально повноцінного проекту.
Поділитись

Новини по темі: