23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область в 2008 році планує зібрати 670 тис. тонн зернових

  • 24 червня, 2008 15:10
Більшість зернопереробних та зернозаготівельних господарств Житомирської області готові до якісного приймання та зберігання зерна нового урожаю.

Про це «Бізнес Житомиру» повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан на нараді з керівниками хлібоприймальних підприємств Житомирщини.

Обладнано приміщення для сушіння та зберігання зернових культур нового урожаю, на вимогу сучасної доби оновлено матеріально-технічну базу, удосконалено роботу лабораторій для перевірки якості зерна.

Водночас, як свідчать численні перевірки відповідних служб, через об’єктивні та суб’єктивні причини ряд хлібоприймальних пунктів Житомирської області поки що не в змозі працювати ефективно та на повну потужність.

Зокрема, не всі зерносклади пройшли процедуру сертифікації, не в усіх приміщеннях для зберігання зерна проведено дезінфекцію від шкідників, інші профілактичні роботи, не в повній мірі вжито заходів протипожежної безпеки, існують проблеми з кадровим забезпеченням, організацією праці тощо.


У 2008 році в Житомирській області планується зібрати 670 тис. тонн зернових (без кукурудзи), що більше, ніж у 2007 році майже на 29%.

За прогнозами фахівців, з вирощеного та зібраного урожаю на харчові потреби буде використано 191,5 тис. тонн продовольчого зерна, на насіння – 89 тис. тонн, на корм худоби – 158 тис. тонн, на нехарчову переробку – 56 тис. тонн. Решта зібраних зернових культур залишиться у сільськогосподарських товаровиробників.

30 тис. тонн продовольчого зерна планує закупити у підприємств аграрного сектору регіональне відділення Аграрного фонду України.

У нинішньому році аграріям області надаватиме послуги 21 хлібоприймальне підприємство. З них 8 – сертифіковані зерносховища.

ДОВІДКА: Станом на 20.06.08 на складах хлібоприймальних підприємств області зберігається 21,4 тис. тонн зерна. Найбільше 0 у ВАТ «Попільнянське хлібоприймальне підприємство» - 5 тис. тонн.
Поділитись

Новини по темі: