29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області збільшилась кількість дітей-інвалідів

  • 23 червня, 2008 18:05

Кількість дітей-інвалідів у віці до 16 років за останні 5 років в Житомирській області зросла до 5524 проти 4662 в 2003-му році. В цілому нині пільгова категорія дітей в регіоні складає 64 тисячі чоловік.

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомили в прес-службі прокуратури в Житомирській області.

“Приведена статистика свідчить, що кожна п'ята дитина в регіоні має значні вади або дуже поганий стан здоров'я”, - відзначив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко.
 
За його словами, причиною дитячого каліцтва іноді бувають лікарі. Так, під час прокурорського втручання в області виявлено і притягнуто до кримінальної відповідальності лікарів Малинського територіально-медичного об'єднання, з вини яких хвора дитина трохи не померла через невчасне і некваліфіковане обстеження.
 
Він також розповів про випадок, коли на звірофермі в селі Тетеревка Житомирського району виявили 14-річну дівчинку, яку з травмою живота і матковою кровотечею доставили в лікарню без супроводу батьків. Дівчинка тривалий час жила в сараї на території звірогосподарства. Щодо її матері прокуратура порушила кримінальну справу за злісне невиконання батьківських обов'язків.
 
Крім того, Чумаченко обнародував факт, коли в одній з багатодітних сімей області чотири роки тому померла одинадцятирічна донька, яку мати разом із старшою дочкою таємно від рідних поховала під деревом, а потім приховувала смерть дівчинки від рідних і органів влади, щоб отримувати на померлу дитину допомогу. Проти цієї жінки також збуджена кримінальна справа. Про це «Журналу Житомира» повідомляє УНІАН.
Поділитись

Новини по темі: